Hľadajte podľa oblasti Hľadajte na mape Lyžovanie v Taliansku, ktoré si zamilujete Dovolenka v Rakúsku Zoznámte sa s Gigim Návrat hore


Colomba pasquale

oblibene historie mapa napiste
telefon 02 2063 3182
Po-Pia: 9.00 - 16.00
Kam chcete ísť?
Zadajte oblasť ...
Kedy a na ako dlho? 30.03. - 15.06.2024 / 1 týždeň
Koľko osôb?4 dosp.
hľadať
lupa
 
ludor

Colomba pasquale


 

Colomba pasquale, čiže Veľkonočná holubica, je tradičné talianske pečivo z kysnutého cesta. Recept sme trošku modifikovali pre moderné gazdinky, ktoré nemajú čas piecť jeden múčnik dva dni, ako to bolo v dávnych dobách, z ktorých recept na túto dobrotu pochádza.
Potrebujete:
500g hladká múka
150g práškový cukor
25g droždie
150g rozpustené maslo
2dcl mlieka
4 vajcia + 2 žĺtky
100g kandizovaná pomarančová kôra (alebo zmes kandizovaného ovocia)
100g mandlí, štipka soli.
Postup:
Z polovice múky, droždia a trochu teplého mlieka zarobíme kvások. Po vykysnutí pridáme celé vajcia a jeden žĺtok, zvyšok múky, práškový cukor, pomarančovú kôru, maslo, mlieko a štipku soli.
Vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Medzitým si nalúpeme mandle, alebo použijeme už hotové mandľové lupienky. Vykysnuté cesto naložíme do vymazanej a múkou vysypanej formy - pravá colomba by mala mať tvar holubice, smelo ale môžete použiť formu na baránka, bábovku alebo dva srnčie chrbty.
Cesto potrieme žĺtkom, posypeme mandľami. Prvých 10 minút pečieme pri teplote 200°C, neskôr uberieme na 160°C a pečieme ešte 40 min. Buon appetito

 
 
ubytovani